De 4 voordelen van een laadpas

Je hebt een onderneming en een redelijk aantal medewerkers in de buitendienst. Je hebt gezorgd voor vervoer van de zaak en je medewerkers maken dagelijks gebruik van je wagenpark. Je hebt regels opgesteld over privé- en zakelijke kilometers en je hebt een procedure voor onkostenvergoeding ingesteld. Elke maand zorgt je administratieve afdeling voor een snelle en nette uitbetaling van gemaakte onkosten. Toch vraag je je af of het allemaal niet eenvoudiger, sneller en gebruiksvriendelijker kan. Die mogelijkheid bestaat door over te stappen op een laadpas. Deze laadpassen hebben een viertal belangrijke voordelen.

Voordeel 1 - Je laadpas is te gebruiken voor elektriciteit én fossiele brandstof

Als je denkt aan het woord 'laadpas' dan heb je wellicht het idee dat deze passen uitsluitend geschikt zijn voor het elektrisch opladen van je elektrische of hybride wagens. Niets is minder waar. Een goede laadpas kun je ook gebruiken om benzine of diesel te tanken. Dit maakt een laadpas bij uitstek geschikt voor een hybride wagenpark.

Voordeel 2 - Je laadpas is overal in Europa te gebruiken

Misschien heb je er jaren geleden aan gedacht om tankpassen of laadpassen in te voeren, maar liep je toen op tegen grote praktische bezwaren. Wat hebben je medewerkers eraan als ze slechts bij een beperkt aantal stations kunnen opladen of tanken? Het beperkt ze in hun vrijheid, of ze moeten continu hun routes aanpassen om maar in de buurt van een geschikt laadstation te komen. Een moderne laadpas is te gebruiken bij vrijwel alle tankstations en laadstations. Niet alleen in eigen land, maar ook bij een groot aantal landen in Europa. Zo combineer je efficiëntie en gebruiksgemak.

Voordeel 3 - Je maandelijkse verzamelfactuur maakt administratie voeren eenvoudig

De tijden van declaratieformulieren met losse bonnetjes die je medewerkers aan het formulier moeten nieten, zijn voorgoed verleden tijd. Je moderne tankpas zorgt voor een maandelijkse verzamelfactuur, met de btw al uitgesplitst. De administratieve verwerking van deze maandelijkse facturen gaat snel en zeker. Je administratie is hier veel minder tijd mee kwijt. Ook je medewerkers hoeven minder tijd te besteden aan onkostendeclaratie en krijgen bovendien hun onkosten veel sneller vergoed.

Voordeel 4 - Je laadpas geeft je medewerkers gebruiksgemak

Zoals je ziet, geeft een tankpas of laadpas je medewerkers aanzienlijk meer gebruiksgemak. Dit is echter niet alles. Ze kunnen nog veel meer met hun laadpas. Wat dacht je van een goede reinigingsbeurt voordat ze met hun zakelijk vervoer je belangrijkste klanten bezoeken. Een goede eerste indruk is immers goud waard. Met hun tank- en laadpas rekenen ze ook de autowasserette af. De kosten komen gewoon terecht op de maandelijkse verzamelfactuur, netjes uitgesplitst. Een hotelovernachting of een wegrestaurant bezoeken? Via de app die bij je pas hoort, zie je snel de beste aanbiedingen.

Een laadpas - echt een uitkomst

Aan de hand van de maandelijkse gegevens van je laadpassen kun je veel sneller een overzicht van de kosten van je wagenpark krijgen. Ook krijg je de gegevens van de verreden routes en kun je als eindverantwoordelijke bijsturen waar dat nodig moest zijn. Een laadpas is dan echt een uitkomst voor het managen van je wagenpark.